bilder är alltid kul

Kategori: Allmänt

Här har vi ett vakuumförpackat lammelår.

Såhär går det till innan lammelåret kommer ut i butiken;
Lammen delas med bandsåg och de olika delarna skickas iväg till skärarna på rullband.
Låren "rensas" för att sedan skickas iväg på rullbandet igen. Vid bandets slut står någon av oss som packar och väger alla lår, de som är mellan 2,2 och 3,7 kg skickas vidare på ett annat band. Vid det bandet står det en som packar alla lår i påsar för att sedan vakuumera dem. Om vakuumeringen blir lyckad lägger vi låren 3 och 3 i en back, sätter på etiketter och sedan väger och märker vi backen och sätter den på en pall som skickas ut till expeditionen.


Sen har vi stekarna! När skärarna gjort sitt är det vår uppgift att få dem så runda som möjligt när vi surrar dem. Surrar, det gör man när man klär stekarna i nät. När vi dragit åt nätet ordentligt packar vi stekarna i påsar och vakuumerar dem.


Hejdå!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: